Autor Wątek: Przeklęte Opactwo - Wyprawa na wyspę  (Przeczytany 11493 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

Odp: Przeklęte Opactwo - Wyprawa na wyspę
« Odpowiedź #60 dnia: 06 Listopad 2008, 20:34:42 »
Gunses zrównał się z Canisem, powiedział
- Jestem Gunses Cadacus, Wampir, Przywódca Wampirów na Valfdne, na dawnym Numenorze. Nie wiem, czy wiecie gdzie leży dawny Numenor, obecnie, Valfden, ale to całkiem niedaleko stąd. Mam do was pytanie. Ile lat ma wasza rasa i czy rozprzestrzeniła się na inne ziemie? A przede wszystkim... Co mają znaczyć te wszędobylski Zombie? Kto je wskrzesił? Kto powołał do wiecznego istnienia? Oraz, czy wiadomo wam coś na temat zamordowanych członków waszej rasy, którzy zostali zamordowani i zamurowani? Aż w końcu... Ile macie lat, jak to możliwe, że przetrwaliście tyle lat pod wodą, że te budynki przetrwały tyle tysięcy? Powiedzcie, to magia?

Offline Anv

• Weteran
  • Reputacja: 4143
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #61 dnia: 06 Listopad 2008, 20:37:28 »
Anvarunis wchodząc do sali usłyszał słowa dwóch Raanaar, Canisa, Gunsesa i Alfeima.
- Taa. A poza tym kim jest ten wasz bóg?
« Ostatnia zmiana: 06 Listopad 2008, 20:39:49 wysłana przez Anvarunis »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #61 dnia: 06 Listopad 2008, 20:37:28 »

Offline ludi889

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: -2
  • Obejmować kobietę to tak, jak obejmować wór gnoju.
« Odpowiedź #62 dnia: 06 Listopad 2008, 21:03:26 »
Wchodząc do sali Ludi uszłyszał słowa duchów. Podszedł powolnym krokiem do Duchów i powiedział:
-Witajcie. Me imię to Ludi. Jestem członkiem Oddziału 251 na naszej nowej wyspie Valfden, ponieważ Ombros zostało zniszczone. Ale chciałbym się was spytać Czy to wy wynurzyliście tą wyspę? I jeszcze drugie pytanie Czy zachowało się tutaj jeszcze coś wartego uwagi ?. Po tych słowach Ludi czekał na odpowiedź

Noszony ekwipunek:
1.
Nazwa broni: Ostrze Valfden 3
Ostrość: 6
Wytrzymałość: 5
Typ: jednoręczny
Rodzaj: miecz
Poziom wykonania: III
Opis: Wykuty z 40 sztuk żelaza o zasięgu 0,6 metra, ważący 6kg.

2.
Nazwa broni: Krycz 3
Zasięg: 150 metrów
Rodzaj: łuk
Opis: Stworzony z 50 sztuk drewna, ważący 2kg.

3.(Brak)

4.(Brak)

Pancerz:

Nazwa odzienia: Zbroja milicji
Rodzaj: zbroja
Wytrzymałość: 6
Ciężar: 5kg
Opis: Wykuta z 200 sztuk mosiądzu.

Kołczan:

100x strzała z brązu
wytrzymałość - 6
ostrość - 5
ciężar - 4

Canis

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: 06 Listopad 2008, 21:30:56 »
- Przeklęty...

- Zachowuj się Tehasorze! Nie miejsce i nie czas na twoje drwiny i wyzwiska, miałeś dość tysięcy lat by się wypowiadać krytycznie o innych, teraz przynajmniej jeżeli nie chcesz pomóc sobie i innym to przynajmniej milcz. Cadacusie, Numenor to teren z którego mieszkańce byli u nas najczęściej, zamieszkane przez Elfy, Wampiry... podobno Wilkołaki, lecz nigdy nas nie odwiedzały... jako jedyne... Nie jestem w stanie powiedzieć ci ile lat... jedynie to, ze bogowie opuszczając ten świat pozostawili nas tutaj, abyśmy pilnowali porządku i pokoju na świecie. mieli oni swój specjalny język, byli dość podobni do nas... czerwonoskórzy podobno ze skrzydłami... my nigdy nie dokonywaliśmy ekspansji terytorialnej, jak robiły to jaszczuroludzie. Wspomagaliśmy ludzi orków elfów i wszelkie inne rasy, w przezwyciężaniu potęgi jaszczuroludzi. Ludzie obcując z nami uczyli sie od nas języka i kultury, który dotąd używacie jak widzę. nasza wyspa bywała atakowana, atakowali jaszczuroludzie, lecz ich siły zawsze były przez nas łamana, nasza twierdza nigdy nie została zdobyta... My zawsze pozostawaliśmy tutaj... Zombie mówisz... zapewne jest to efekt tego przekleństwa, nałożonego na ans przez boga, bądź zmodyfikowana przez innych... ale to zapewne jeden z efektów... jak mówiłem... Janus otrzymawszy dar życia z nami w naszej społeczności, dokonywał mordów w naszych salach, nie zdziwił bym się, gdyby była gdzieś sala, pomieszczenie, w którym leżało by wiele naszych ciał... pod wodą przeżyliśmy wiele... nie jestem już nawet w stanie obliczyć ile to czasu... pod wodą, nie docierały promienie słońca do nas... jeżeli chodzi o te sale... magicy nasi wytworzyli mechanizmy pobierania drobin energii życiowych i energicznych używanych przez magów i wojowników podczas treningów, które są magazynowane w murach i odpowiednich artefaktach pod ziemią, co pozwala na utrzymywanie niemalże idealnego stanu budynku... stany tej energii są już niemalże skończone, jeżeli w ogóle jeszcze są, ale powinny nawet być... energia również działa odżywczo na wszystko inne, zachowuje świeżość jadła jak i innych rzeczy organicznych, nawet ciał przez wiele lat, lecz również postępuje, o wiele wolniej ale postępuje... tak... to właściwie magia... nasz bóg to skrzydlata czerwonoskóra postać... nie widziałem go nigdy, znam go jedynie z opowiadań i płaskorzeźb na ścianach i tych wrotach do tej sali... nie my spowodowaliśmy wynurzenie się wyspy... najprawdopodobniej minął czas, który nałożyli bogowie na zanurzenie się wyspy... Odnośnie klątwy... przydał by się jakiś magik... mam nadzieję, ze ktoś z was zna się na sztuce magicznej, chyba ty, który podszedłeś tu jako pierwszy... wydajesz się martwy... lecz jesteś z nami...

- Mam na imię Canis, z zawodu jestem Nekromantą...

- W piwnicy znajduje się biblioteka, a pod biblioteką jest magazyn, może znajdziecie coś, co sie wam przyda do tego rytuału, do zdjęcia klątwy.

Offline ludi889

• Kopacz
  • **
« Odpowiedź #64 dnia: 06 Listopad 2008, 21:41:42 »
-Skrzydlasta Czerwonoskóra Postać?-zwrócił się do Canisa Ludi - Dracon? W każdym razie ja sądzę że powinniśmy się udać to tego magazynu. Im szybciej wrócimy z tym wszystkim tutaj tym szybciej się stąd wyniesiemy i tym szybciej te duchy odzyskają wolność.

Noszony ekwipunek:
1.

2.

3.(Brak)

4.(Brak)

Pancerz:

Kołczan:

100x strzała z brązu
wytrzymałość - 6
ostrość - 5
ciężar - 4

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #65 dnia: 06 Listopad 2008, 21:47:09 »
- Czerwona łuska, skrzydła. Ani chybi Draconi! - powiedział Wampir - Tak, Draconi zamieszkiwali Numenor przed Wampirami. A w czas, gdy Draconi opuszczali znany nam świat, oddali wyspę Wampirom, aby jej strzegły. Po pewnym okresie czasów na wyspie rządziły już prawnie Wampiry. Ale to jest strasznie długa historia... Co do Wilkołaków. Cieszcie się, żeście ich nie poznali. Tyle gniewu, nienawiści i żądzy mordu, rzadko spotyka się w jakichkolwiek istotach żywych. A co do wszędobylskiej Magii. Zapewne przejedliście ją od Draconów. Wasi magowie, mogli uczyć sie od prawdziwych mistrzów. Może Was zaciekawi fakt, iż na Numenorze żyją jeszcze Draconi. Wprawdzie o czerwonej łusce pozostał tylko jeden, ale zawsze to Dracon! Moi mili, mam jeszcze pytanie.. Co się stało z Janusem?

Offline Anv

• Weteran
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #66 dnia: 06 Listopad 2008, 22:28:09 »
- Hmm czyzby waszym bogiem był Dracon? - powiedział Anv, nie czekjąc na odpowiedź odwrócił się do Canisa.
- A wiec może wybierzemy sie do tego Magazynu. Może jakoś damy radę im pomóc.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #67 dnia: 06 Listopad 2008, 22:28:35 »
- Nie znamy i nie znaliśmy żadnych Draconów, jedynie opowieści o bogach znamy i mamy, opowieści są w bibliotece spisane... Janusem... bóg zszedł na nasze ziemie i zabił Janusa i schował jego ciało do wiecznego sarkofagu, mającego utrzymywać Janusa w stanie i życia, i śmierci, jego dusza zostaje wysysana pozostawiając ciało żywe ale bez duszy... Aby zejść do podziemi, należy przesunąć ołtarz, on zasłania zejście do podziemi. Canisie, w magazynie będzie niewielka srebrna szkatułka, korzystaj mądrze z zawartości...

- Dobrze więc... uważam, że wiemy wystarczająco, Dziękuję za dar, chociaż nie wiem co to będzie, bojsy, przesuńmy ten ołtarz...

powiedziałem i podszedłem do marmurowego ołtarza za stołem do odprawiania kultu. Zacząłem przesuwać po ścianie ten obiekt, szło to powoli i żmudnie.

- Ruszać się wałkonie! sam nie będę tego przesuwał.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #68 dnia: 06 Listopad 2008, 22:32:44 »
- A czemu to sam nie będziesz tego przesuwał? - mówił Gunses podchodząc do ołtarza. Wampir położył swe dłonie a ołtarzu i mocno pchnął. Wampir wykorzystując swoją nadprzyrodzoną siłę zaczął pchać coraz mocniej i mocniej. Ołtarz powoli, ale jednostajnie zaczął się usuwać...

Offline Anv

• Weteran
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #69 dnia: 06 Listopad 2008, 22:36:59 »
Masz przeciez telekineze - szepnał Anv tak aby Canis usłyszał po czym zaczął pchać ołtarz. Jego wampirza siła mogła pomóc ponieważ ołtarz był bardzo cięzki.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: 06 Listopad 2008, 23:01:54 »
- Anvarunisie, telekineza nie ejst na tyle potężna by przesunąć takie ciężkie przedmioty. Wiesz Gunsesie, mogłem ten ołtarz rozwalić, ale jest coś takiego jak dobro kulturowe i zabytki, uważam, że skoro jest to w doskonały stanie, to chyba dobrze, gdy w takim pozostanie.

We trzech przesunęliśmy ołtarz, w ścianie ukazała się wnęka i schody prowadzące w dół, wszyscy ruszyliśmy schodami w dół, był jeden zakręt o 180 stopni i dalej schody, szliśmy tam. schody sie skończyły i zaczęliśmy iść długim bezkresnym korytarzem. Na ścianach były wtapiane błękitne kryształy, które oświetlały drogę.tak idąc usłyszeliśmy stękania zombie i jęki harpii...

Po chwili ujrzeliśmy przed sobą właśnie te stworzenia, po dziesięć każdych z nich, za nimi zobaczyliśmy zamknięte metalowe wrota... najprawdopodobniej prowadzące do biblioteki...

- Ohhh... jak miło...

// Ponownie musicie opisywać jakie ataki i swój ekwipunek wstawiać...

Zombie Raanaar: 10
Harpia: 10

Nazwa: Zombie Raanaar
Opis: Zombie to ciała ożywione mocą mrocznej i niebezpiecznej magii. Są to bezmyślne automaty, które bez strachu i wahania wypełniają wszystkie rozkazy twórcy.Ci nieumarli nie wyglądają najmilej. Ciała zwykle wydobyte są z grobów. - na wpół rozłożone, częściowo pożarte przez robaki, ubrane w zniszczone szaty, w jakich zmarłego pogrzebano. Otacza je na dodatek ciężki, obrzydliwy odór śmierci. Ich ruchy są bardzo niezręczne.
Ponieważ zombie pozbawione są inteligencji, muszą otrzymywać możliwie najprostsze instrukcje, na przykład: „Zabij każdego, kto wejdzie do tej komnaty".
Walka: Może on walczyć: Tasakiem, Długim nożem, Toporkiem jednoręcznym. Jest on w mierę umięśniony, więc może wyprowadzić silne, aczkolwiek bardzo powolne ciosy.
Nieumarły: Niepodatny na efekty wpływające na umysł, trucizny, uśpienie, paraliż, otumanienie i choroby. Nie wpływają na niego trafienia krytyczne i stłuczenia. Niepodatny na obniżanie wartości atrybutów, wysączenie energii. Ogromne obrażenia nie spowodują jego śmierci.
Jedynie akcje cząstkowe: Zombie nie należą do najszybszych - wykonują jedynie akcje cząstkowe. Mogą więc albo się poruszyć, albo zaatakować. Poruszyć się i zaatakować mogą tylko, gdy szarżują (cząstkowa szarża).
Technika: Mimo swojej powolności, zna się na tym fachu. Na początku wydziela on chmurę zarazy, która bardzo śmierdzi, oraz nic przez nią nie widać. W tym samym czasie, podchodzi i atakuje najmocniej jak tylko może. Jak już cię trafi, po 5 - 6 sekundach wydaje on kolejne cięcie. Jak zaś ty go trafisz, już prawie wygrałeś, ponieważ ataki go oszołamiają na czas 3 sekund.
Atrybuty: Widzenie w ciemności
Trofea: 20x Kość.

Nazwa: Harpia
Opis:Stworzenie żyjące zazwyczaj w niewielkich grupkach, bardzo rzadko samotnie. Stworzenie zrodzone poprzez mutację młodej kobiety z ptakiem. Posiadają grube palce zakończone pazurami , służące im do atakowania/polowania. Nie noszą ubrań.
Walka: Atak łapami, atak nogami, ogłuszanie skrzydłem, atak głową, atak głosem (przeraźliwy pisk)
Technika: Początkowo próbuje ogłuszyć przeciwnika, gdy udaje sie jej zaczyna atakować szponami ciało niszcząc je doszczętnie, jeżeli atak skrzydłami (ogłuszenie) nie odnosi skutku bestia próbuje zadziałać na jego zmysł słuchu. Człowiek czując ból poprzez owe dźwięki staje sie chwilę bezbronny, co daje bestii pole do popisu szponami.
Atrybuty: Latanie, szybkość, uniki, zauważenie, węch
Trofea: 2x pazury Harpii, 2x kły Harpii, , 3l. krwi Harpii

Noszony Ekwipunek:

1.
Nazwa broni: Kostur ÂŚmierci
Ostrość: 14
Wytrzymałość: 12
Typ: Oburęczny
Rodzaj: Kostur
Poziom wykonania: V
Opis: Wykuty ze 110 sztuk srebra zakończony zielonym kryształem z innego wymiaru (magia śmierci), o zasięgu 2 metrów, ważący 5kg, błogosławiony oręż (Rasher), mistrzowski oręż. Dzięki kryształowi wystrzeliwane przez kostur zaklęcia z magii śmierci są dwa razy potężniejsze. Zwieńczony na dole ostrym szpikulcem.

2. (brak)

3. (brak)

4.
Nazwa broni: Jaszczurzy Sztylet
Rodzaj: sztylet
Opis: Wykuty z 30 sztuk żelaza o zasięgu 0,2 metra, ważący 6kg.

Nazwa odzienia: Elitarna zbroja cienia
Wytrzymałość: 8
Ciężar: 5
Opis: Wykuta z 250 sztuk szkła, błogosławione odzienie (Rasher), mistrzowskie odzienie, chroni maga przed odpryskami jego własnych zaklęć.
« Ostatnia zmiana: 06 Listopad 2008, 23:04:23 wysłana przez Canis »

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #71 dnia: 06 Listopad 2008, 23:17:20 »
Wampir znów rzucił się w wir walki. Wyciągną dwa miecze. Szybkim ruchem doskoczył do Zombie, które go nie zauważyło. Jednoczesnym uderzeniem obu mieczy, ciął z góry dwoma mieczami po skosie [Atak prawostronny; Atak lewostronny]. Głowa rozprysła na dwoje. Wampir zakołował. Przed oczami ujrzał pojawiającą się nie wiadomo skąd chmurę zielono-czarnego smrodu. Chcąc zlokalizować kolejne Zombie zaczął kręcić piruety siecząc mieczami we wszystkich kierunkach. Ostrza nadziały się na coś, co było bardo blisko Wampira. Gunses, dzięki wyostrzonym zmysłom zauważył kształt wyłaniający się z chmury [Wyostrzone zmysły]. Wampir odskoczył lekko do tyłu, zawirował, wykręcił się w piruecie i a całej siły ciął Zombie w głowę [Atak prawostronny]. Bestia padła martwa. Gunses chcąc odzyskać orientacje wyskoczył z chmury smrodu i zarazy. Szybkim sokiem doskoczył do Zombie szykującego się do ataku na innego członka wyprawy. Wampir zaczął od szybkich i jednoczesnych cięć w przeguby rąk. Kości zagrały przeszywająco i pękły [ Atak prawostronny; Atak lewostronny]. Ręce Zombie spadły na ziemie. Nieumarły odwrócił się chciał ugryźć Wampira, lecz ten szybko zablokował Zombie wybijając mu mieczem ostatnie zęby [Blok lewostronny]. Wampir stał się niewidzialny [Chwilowa niewidzialość]. Wykonał szybki półobrót i z boku a całym impetem uderzył mieczami w szyję Zombie [ Atak lewostronny; Atak prawostronny]. Głowa odleciała ku górze. Bestia padła martwa…

Zombie Raanaar: 7 pozostało
Harpie: 10 pozostało

2x Siewca ÂŚmierci; Walka mieczem - V; Atak prawostronny; Atak lewostronny; Blok lewostronny; Wyostrzenie zmysłów

Broń 1:

Nazwa broni: Siewca ÂŚmierci
Ostrość: 12
Wytrzymałość: 10
Poziom wykonania: IV
Opis: Wykuty z 40 sztuk stali o zasięgu 0,6 metra, ważący 5kg

Broń 2:

Nazwa broni: ÂŚwit Zmierzchu
Zasięg: 280 metrów

50x strzała z brązu
wytrzymałość - 6
ostrość - 5
ciężar - 4

40x zatruta strzała z brązu
wytrzymałość - 6
ostrość - 5
ciężar - 4
Dodatkowo - zatrute Trucizną z Czarnego Bzu.

Broń 3:

Nazwa broni: Siewca ÂŚmierci

Broń 4:

Nazwa broni: Wampirzy Kieł

Zbroja:

Nazwa odzienia: Szata Władcy Wampirów
Rodzaj: szata
Wytrzymałość: 1
Ciężar: 1
Opis: Uszyta z 250 sztuk Alfistru, mistrzowskie odzienie. Ponadto odbija promienie słoneczne.

Offline ludi889

• Kopacz
  • **
« Odpowiedź #72 dnia: 06 Listopad 2008, 23:20:02 »
-Znowu zombie. A ja miałem się jeszcze tych duchów spytać czy tutaj nie ma żadnych stworów-Westchnął Ludi. Po czym znalazł sobie cel. Był to jeden z zombich. Stał do Ludiego tyłem więc Ludi zaczął biegnąc w jego stronę. Gdy do niego dobiegł mocno kopnął go w plecy. Jedyne co zombie zrobił to obrócił się w stronę Ludiego. Ludi zaczął się wycowywać . Wkońcu trafił na coś twardego. Obejrzał się do tyłu i zobaczył że to ściana.
-No tak!-powiedział to siebie
Po czym ze spokojem czekał na atak zombiego. Gdy zombi zaczął atakować Ludi uchylił się i obiegł go. Zanim zombi się odwrócił Ludi wyjął swój miecz (Ostrze Valfden 3) i kilka razy wymachnął nim po jego plecach. Zombie wkońcu się obrócił i przystąpił to kolejnego ataku. Zanim go wykonał Ludi przykucnął i zaczął wymachiwać mieczem po nogach zombiego. Odciął mu jedną nogę do kolana. Zombie upadł a Ludi podpierając się ściany próbował wstać. Gdy wstanął Zombie złapał go za nogę próbując go przewrócić. Udało mu się lecz za nim przystąpił do następnego ataku Ludi zdążył zrobić dwa obroty w lewo. Znowu trafił na ścianę lecz teraz mógł spokojnie wstać ponieważ był poza zasięgiem ataku zombiego. Podparł się o ścianę i zaczął powoli wstawać. Gdy wstanął powoli podszedł do zombiego, kopniakiem przewrócił go na brzuch i zaczął wymachiwać bronią po jego plecach. Po kilku uderzeniach zombie był już przecięty w pół. Na wszelki wypadek Ludi jednym celnym wymachem mieczem odciął mu głowę. Po czym schował miecz do pochwy i przystanął przy ścianie.

Zombie Raanaar: 6 pozostało

Ostrze Valfden 3

Noszony ekwipunek:
1.

2.

3.(Brak)

4.(Brak)

Pancerz:

Kołczan:

100x strzała z brązu
wytrzymałość - 6
ostrość - 5
ciężar - 4

Canis

• Gość
« Odpowiedź #73 dnia: 07 Listopad 2008, 13:12:13 »
kumulowałem energię magiczną do zaklęcia Okaleczenie magii klątw i gdy zebrałem odpowiednia ilość, skierowałem swoje ramię w kierunku lecącej w moją stronę harpii i wypowiedziałem inkantację.
- Osh Ipash Gresh Ilxuesh Arishesh! (Okaleczenie, Klątwy) - z mojej dłoni wysunęły się srebrne promienie i poleciały w kierunku ciała harpii i zostały przez nią wchłonięte. nagle ciało harpii zaczęło pękać i się rozpadać, mięso od ciała zaczynało odpadać na posadzkę, i ciec krew. harpia padła na ziemię nadal pozbywając się fragmentów mięsa z ciała... pozostawiając sam szkielet...

skierowałem dłoń kumulując energię magiczną w dłoni na jednego z zombie, po odpowiednim skumulowaniu energii magicznej wypowiedziałem inkantację zaklęcia Zgubnego uderzenia cienia magii krwi.
- Xuisush Uparesh, Ush Ruesh Huxuesh Arishesh, Ilishesh Arishash! (Zgubne Uderzenie Cienia, Magia Krwi) - przed moją dłonią zaczęła się tworzyć ciemnozielona półprzeźroczysta kula, która uzyskując odpowiednią formę, poleciała w zombie uderzając w klatkę piersiową, całkowicie rozrywając ciało zombie i odrzucając je do tyłu...

Zombie Raanaar: 5 pozostało
Harpie: 9 pozostało

// Ludi, mimo, ze zabijasz zombiaki, to zamieszczaj stan ilości harpii... aby potem nie było, ze są same zombie...

Noszony Ekwipunek:

1.
Nazwa broni: Kostur ÂŚmierci
Ostrość: 14
Wytrzymałość: 12
Typ: Oburęczny
Rodzaj: Kostur
Opis: Wykuty ze 110 sztuk srebra zakończony zielonym kryształem z innego wymiaru (magia śmierci), o zasięgu 2 metrów, ważący 5kg, błogosławiony oręż (Rasher), mistrzowski oręż. Dzięki kryształowi wystrzeliwane przez kostur zaklęcia z magii śmierci są dwa razy potężniejsze. Zwieńczony na dole ostrym szpikulcem.

2. (brak)

3. (brak)

4.
Nazwa broni: Jaszczurzy Sztylet

Nazwa odzienia: Elitarna zbroja cienia
Wytrzymałość: 8
Ciężar: 5
Opis: Wykuta z 250 sztuk szkła, błogosławione odzienie (Rasher), mistrzowskie odzienie, chroni maga przed odpryskami jego własnych zaklęć.
« Ostatnia zmiana: 07 Listopad 2008, 14:14:26 wysłana przez Canis »

Offline Anv

• Weteran
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #74 dnia: 07 Listopad 2008, 14:04:21 »
Anvarunis wszedł do krypty, rozejrzał się i zauwazył nadchodzące potwory. Szybko wyjął miecz i wykonał atak na harpię. Jednak ona zablokowała atak. Anv wykonał szybkie ciecie, harpia znów próbowała zrobić unik więc miecz trafił wprost w jej skrzydło odcinając je. Harpia zachwiała się i upadła na ziemie. Ni tracac ani chwili wampir wbił miecz w jej gardło. Harpia zaczęła się dusić i umarła. Nagle dzieki swym zmysłom Anv usłyszał zbliżającego się zombie. Szybko odwrócił się, stał się niewidzialny, zaszedł zombie od tyłu i wbił prostym ruchem miecz w plecy umarlaka. Szybko presunął go do góry rozcinając zombie na pół razem z głową.

[Walka Mieczem V; Mrok Dnia; Pchnięcie; Potężny atak; Pchnięcie; Wyostrzone zmysły; Blok z odbiciem; Chwilowa niewidzialność; Pchnięcie]

Zombie Raanaar: 4 pozostało
Harpie: 8 pozostało

1.Nazwa broni: Mrok Dnia

2.Nazwa broni: Czarny Błysk

87x strzała z brązu
wytrzymałość - 6
ostrość - 5
ciężar - 4

3.Nazwa broni: Ostrze Valfden 3

4.Nazwa broni: Kieł Wampira

Nazwa odzienia: Szata Wampira Numenoru
Opis: Uszyta z 200 sztuk Alfistru. Ponadto odbija promienie słoneczne.

« Ostatnia zmiana: 07 Listopad 2008, 14:40:02 wysłana przez Anvarunis »

Offline ludi889

• Kopacz
  • **
« Odpowiedź #75 dnia: 07 Listopad 2008, 14:20:58 »
-Dobra ta chwila odpoczynku minęła czas wrócić do walki-powiedział do siebie Ludi po czym znalazł sobie cel był do kolejny zombie. Wyciągnął miecz (Ostrze Valfden 3) Szybko podbiegł i wymachnął swoim mieczem w lewy bok zombiego. Niestedy atak nie był finezyjny i jedynym efektem było 2 centymetrowe nadcięcie korpusu zombiego. Ludi odskoczył przed następnym atakiem zombiego i ponownie wymachnął w stronę nadcięcia. Tym razem nadcięcie doszło do połowy korpusu. Zombie ponownie próbował zaatakować. Ludi nie zdążając wyciągnąć swojego miecz upadł pod wpływem uderzenia. Uderzenie to było w lewą stronę korupusu Ludiego. Ludi upadł chwilę to trwało zanim się odrząsnął ale na szczęście zombi nie zdążył go zaatakować. Ludi zobaczył przed sobą zombiego szykującego się to ataku. Ludi zdołał zrobić przewrót w lewo. Wstał podpierając się rękami. Zombi właśnie to niego doszedł i zaczął szykować. Ludi odskoczył na lewo i wreszcie wyjął swój miecz z lewej strony korpusu zombiego. Po tym lekko odskoczył. Biegiem doskoczył do zombiego i wbił mu miecz prosto w korpus. By ściągnąć go z miecza mocno go kopnął. Zombie padł na ziemię. Ludi na wszelki wypadek doszedł do jego głowy i celnym wymachem ją odciął. Po czym schował miecz do pochwy.

Zombie Raanaar: 3 pozostało
Harpie: 9 pozostało

//A przepraszam zapomniałem.

Ostrze Valfden 3

Noszony ekwipunek:
1.

2.

3.(Brak)

4.(Brak)

Pancerz:

Kołczan:

100x strzała z brązu
wytrzymałość - 6
ostrość - 5
ciężar - 4

« Ostatnia zmiana: 07 Listopad 2008, 14:40:52 wysłana przez ludi889 »

Offline Eric

• Weteran
  • Reputacja: 7717
  • Pay respect, minor peasant!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #76 dnia: 07 Listopad 2008, 14:36:46 »
- Znowu te zombie...- powiedziałem i chwyciłem miecz. Pobiegłem ku jednemu i schyliłem się przed ciosem, który wyprowadził przeciwnik. Mocnym machnięciem uciąłem nogi Raanarowi. Ten padł na plecy, a ja uciąłem mu łeb. Wkrótce zobaczyłem kolejnego, który biegł w moim kierunku. Gdy zombie chciał wyprowadzić cios szybko schyliłem się tak, że ręka nieumarłego znajdowała się nad moją głową. Szybkim ciosem odciąłem mu ją i odskoczyłem. Uniknąłem kilku ciosów i gdy nadszedł dobry moment - skontrowałem. Zombie dostał w klatkę piersiową, ale nadal mógł walczyć. Pospiesznym ruchem wyciągnąłem miecz i okrążyłem zombiego. Uciąłem mu głowę, kiedy próbował się odwrócić.

Zombie Raanar: 2 zostało
Harpie: 9 zostało

Ekwipunek

1. Nazwa broni: amatorski miecz jednoręczny
Poziom wykonania: I
Opis: Wykuty z 50 sztuk żelaza o zasięgu 0,6 metra, ważący 6kg.

2. Nazwa broni: Miecz Pirata

3. (brak)

4. (brak)

Nazwa odzienia: Strój obywatela Valfden
Rodzaj: strój
Ciężar: 1kg
Opis: Uszyty z 200 sztuk bawełny

Umiejętności: Brak

Specjalizacje: Brak

Ataki: Brak

Zaklęcia: Brak

Atrybuty wyuczane: Brak

Atrybuty rasowe:
- śmiertelność
- krótkowieczność

Canis

• Gość
« Odpowiedź #77 dnia: 07 Listopad 2008, 14:38:47 »
Zombie Raanaar: 1 pozostało
Harpie: 8 pozostało

// uczmy się liczyć, ludi z 8 nie robi się nagle od tak pf 9.

Offline Anv

• Weteran
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #78 dnia: 07 Listopad 2008, 14:46:42 »
Anvarunis podszedł do jednej z harpii i wykonał atak, Mimo to harpia uchyliła się i wykonała kontratak. Wampir został odepchniety na jakieś kilka metrów za sprawą ciosu. Szybko sie podniósł, zacisnął dłonie na rekojeści miecza i zaatakował. Wybrał dobry mmoment gdyż akurat harpia rozchyliła skrzydła aby sie wznieśc wyżej. Cięcie przeszło przez jej cały tułów, zaraz po tym Anv obrócił się na piecie i płaskim cieciem pozbawił ją głowy

[Walka Mieczem V; Mrok Dnia; Pchnięcie; Potężny cios; Pchniecie]

Zombie Raanar: 1 zostało
Harpie: 7 zostało
// Policzyłem wszystkie, gdyż był błąd w harpiach.

1.Nazwa broni: Mrok Dnia

2.Nazwa broni: Czarny Błysk

87x strzała z brązu
wytrzymałość - 6
ostrość - 5
ciężar - 4

3.Nazwa broni: Ostrze Valfden 3

4.Nazwa broni: Kieł Wampira

Nazwa odzienia: Szata Wampira Numenoru
Opis: Uszyta z 200 sztuk Alfistru. Ponadto odbija promienie słoneczne.

Offline Eric

• Weteran
  • Reputacja: 7717
  • Pay respect, minor peasant!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #79 dnia: 07 Listopad 2008, 15:12:18 »
Zbliżyłem się do jednej z harpii i wykonałem atak. Ta jednak uchyliła się i odepchnęła mnie skrzydłem. Ja lekko ogłuszony wstałem i na nowo podbiegłem do niej. Zadałem kilka cięć, lecz przed każdym uskoczyła. W końcu zdenerwowany oddaliłem się trochę, lecz nadal byłem blisko. Chwyciłem miecz i rzuciłem w głowę harpii. Trafiłem. Harpia upadła na ziemię. Podszedłem do niej i wyciągnąłem z jej ciała broń.

Zombie Raanar: 1 zostało
Harpie: 6 zostało

Ekwipunek

1. Nazwa broni: amatorski miecz jednoręczny
Poziom wykonania: I
Opis: Wykuty z 50 sztuk żelaza o zasięgu 0,6 metra, ważący 6kg.

2. Nazwa broni: Miecz Pirata

3. (brak)

4. (brak)

Nazwa odzienia: Strój obywatela Valfden
Rodzaj: strój
Ciężar: 1kg
Opis: Uszyty z 200 sztuk bawełny

Umiejętności: Brak

Specjalizacje: Brak

Ataki: Brak

Zaklęcia: Brak

Atrybuty wyuczane: Brak